בוצ'ר עץ מלא END GRAIN עגול

מק"ט ללא קטגוריות ,

349.00499.00

קצת על מה זה בוצ'ר?
בוצ'ר או באנגלית BUTCHER משם הגיע השם, פירושו קצב. בעבר קצבים היו מפרקים את הבשר לנתחים על גזעים גדולים כך שהיו מעמידים אותם על הקרקע וקצה הגזע "הגדע" (END-GRAIN) פנה כלפי מעלה והפך להיות משטח עבודה. עם הזמן צורת העבודה הזו התפתחה והתחילו לייצר עמדות כאלה בעזרת מספר קוביות עץ אשר הודבקו זה לזו כאשר קצה סיב העץ פונה למעלה.
לעמדו אלו קראו בוצ'ר על שם הקצב שהיה משתמש בהן. כיום אנו מייצרים קרש חיתוך גדע  (END GRAIN-cutting board) שניתן להשתמש בו כקרש חיתוך בבית וכמיטב המסורת המשיכו לקרוא לו בוצ'ר.

למה מומלץ להשתמש בבוצ'ר אנד גריין (END GRAIN) לעומת לוחות סייד גרין(SIDE GRAIN)?:
בוצ'ר ENDGRAIN יציב יותר ומחזיק מעמד זמן רב יותר. בבוצ'רENDGRAIN  המשטח קשה פי 1.6 מקרשים אחרים. כשעובדים עם בוצ'ר END-GRAIN הסכינים נשארים חדים ואינם זקוקים להשחזות תכופות, הסכין יחתוך בין הסיבים כאשר הסכין מפנה מקום בין הסיבים, לעומת קרש SIDE GRAIN בו הסכין יחתוך את הסיבים עצמם מה שיגרום לשחיקה מהירה יותר של הסכין ולחיתוך סיבי העץ שעם הזמן יפלטו מהמשטח.

בוצ'ר END GRAIN פחות רגיש לזיהום חיידקי מכוון שאחרי חיתוך הסיבים חוזרים למקומם וציפוי שמן מגן מפני חדירת חיידקים לתוך הסיבים. הסיבים נפתחים כתגובה לטיפול בשמן שגם מבטיח את רמת ההגיינה הגבוהה ביותר שגם שומרת על המראה הייחודי של הבורד.

שיתוף